Nog meer verse maïs!
Je hebt voor dit recept wel super vers geplukte maïs nodig. Maïs korrels verliezen hun vocht heel vlug eens ze geplukt zijn en worden taaier. Als jouw maïskorrels niet net geplukt zijn kan je ze beter even heel kort blancheren of sauteren in een beetje boter eer je ze aan het beslag toevoegt.
Laurier en melk zijn een lekkere en zeer traditionele combinatie. Zowel gezoet met wat honing om te drinken of als basis om aardappelen in de koken.
Laurier heeft op zijn medisch visitekaartje, behalve pijnstillend en kalmerend, ook antidepressiva staan. Aan te raden dus voor donkere boe-dagen!
Heb je jouw pannenkoeken liever zoeter voeg dan gerust suiker toe. Verse maïs is echter al heel zoet.

Verse Maïs Pannenkoekjes met Laurier
120 ml melk
2 blaadjes verse laurier
125 g bloem
1 volle theelepel bakpoeder
2 eieren, gesplitst
200 g verse maïskorrels (= 2 medium maïskolven)
2 eetlepels boter, gesmolten
olie om te bakken

Verwarm de melk met de laurierblaadjes tot net onder het kookpunt. Verwijder van het vuur en laat de melk gedurende 1 uur op kamertemperatuur staan. Verwijder de laurierblaadjes.
Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom. Maak een kuiltje in het midden. Klop de eierdooiers los, giet ze met de melk in het kuiltje en roer tot een glad geheel. Roer er nu de boter en de maïskorrels door. Klop de eiwitten stijf en spatel die door het beslag. Verhit een beetje olie in een pan en bak pannenkoekjes met een diameter van ongeveer 8 cm tot ze aan beide kanten goudbruin zijn. Serveer onmiddellijk met favoriete siroop of gewoon met boter en suiker.

Tagged with:
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011-2024 Backstage Kitchen All Rights Reserved