Hugo, een vakantieliefde!

In Beieren, Oostenrijk en Alto Adige in Noord-Italië serveren ze sinds een paar jaar een perfecte cocktail voor pufwarme zomerdagen.
Hij heet Hugo en onlangs in München, na een oververhitte reisdag vol Duitse Staues en Baustellen, was het liefde na de eerste slok.
Hugo maak je met prosecco, vlierbloesemsiroop, limoen, munt en bruisend water.
Zomercocktails moeten licht zijn zodat je er een paar kan drinken zonder het risico te lopen in aanmerking te komen voor de beteugeling van de dronkenschap.
De afgelopen weken in Beieren en Noord Italië was Hugo een fijne constante en een zeer aangenaam alternatief voor de over berg en dal aanwezige Aperol spritzer. Maar tot nu toe blijft Hugo wel zeer regionaal.
De ontgoocheling was groot toen we, amper één stevige bergpas weg uit Alto Adige, bij het bestellen van een Hugo van de kelner een Manuel waardige ‘Que?’ blik kregen.

Hugo

100 ml prosecco
20 ml vlierbloesemsiroop
1 shot bruisend water
2 blaadjes munt, lichtjes gekneusd
stukje limoen, lichtjes gekneusd
ijsblokjes

Doe de siroop in een glas en voeg er de prosecco, muntblaadjes en de limoen aan toe. Roer er de ijsblokjes door en werk af met het bruisend water.

Eigenlijk is Hugo een bruisende variatie op de populaire Oostenrijkse Kaiser spritzer, een gelijke mix van witte wijn en bruisend water afgewerkt met vlierbloesemsiroop.
Spritzers, gelijke hoeveelheden witte wijn en bruisend water geserveerd met ijsblokjes, zijn al jaren populair in bovenvermelde streken.

 

© Lut De Clercq. All rights reserved.

Tagged with:
 

2 Responses to Hugo

  1. [...] veel mensen ook hun verjaardag in juni en dan is een beetje vlierbloesemsiroop met prosecco a.k.a. “Hugo”  een ideaal hip hip hoera-drankje. En moest je dan toch nog teveel hebben: vries de siroop dan in [...]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

© 2011-2024 Backstage Kitchen All Rights Reserved